Podcast ‘Geen Commentaar’ krijgt Franstalige versie

Sara Vercauteren, Managing Director van PR-bureau Bepublic Group, interviewt sinds 2022 Vlaamse woordvoerders voor de podcast ‘Geen Commentaar’. De podcast wil via de verhalen en anekdotes van hun woordvoerders een blik achter de schermen werpen van hoe grote bedrijven communiceren. De podcast, die ook verspreid wordt via De Tijd Connect, werd al meer dan 6000 keer beluisterd. Bepublic Group besloot daarom een Franstalige versie te maken en vertrouwde die toe aan Olivier Moch, PR-consultant en directeur van de Union Professionnelle des Métiers de la Communication.

We zien ze op televisie, we horen ze op de radio, we lezen hun uitspraken in de pers… maar wie zijn de Franstalige woordvoerders van grote bedrijven? Hoe reageren ze op journalisten als er brand uitbreekt in de elektriciteitscentrale van Tihange? Wat gebeurde er achter de schermen van de reportage die gefilmd werd op de luchthaven van Luik? Waarom doet de woordvoerster van bpostgroup postboderondes?

Op basis van zijn lange ervaring met de media en public relations, nodigt Olivier Moch je in de podcast ‘Pas de Commentaire’ uit om een kijkje te nemen achter de schermen van het werk van Franstalige woordvoerders.

“Ik heb de podcast Geen Commentaar met veel interesse ontdekt. Ik werd meteen aangetrokken door de originaliteit ervan en toen ik Sara Vercauteren, de bedenker van Geen Commentaar, voorstelde om een versie te maken met Franstalige woordvoerders, vond ze dit onmiddellijk een goed idee en gaf ze me carte blanche om de sprekers te vinden. Ik vind het heel relevant om een stem te geven aan de mensen die de boodschap van de bedrijven uitdragen, om het gordijn op te lichten en een kijkje te nemen achter de schermen van het fascinerende beroep van woordvoerder”.

Olivier Moch, freelance pr-consultant bij Bepublic Group en directeur van de Union Professionnelle des Métiers de la Communication (UPMC)

“Toen ik met mijn podcast Geen Commentaar startte vorig jaar, had ik een helder doel voor ogen namelijk dat woordvoerders hun beste tips en verhalen achter de schermen zouden uitwisselen met andere woordvoerders. Alleen was het nog onduidelijk of die woordvoerders wel het achterste van hun tong zouden laten zien. Vandaag ben ik enorm blij met het resultaat van de reeks. Niet alleen geven de woordvoerders een blik op hun job maar ook delen ze openlijk hun falingen en successen zodat anderen ervan kunnen leren. Het is fijn dat Olivier Moch dit nu ook kan vertalen naar Franstalig België.”

Sara Vercauteren, managing director Bepublic Group en host van de podcast Geen Commentaar

Olivier Moch interviewde Louis Maraite van Maison Grand-Ducale de Luxembourg, Laura Cerrada-Crespo van bpostgroup en Serge Dauby van het Belgisch Nucleair Forum voor de eerste afleveringen. Beluister ze hier:

Louis Maraite

Laura Cerrada-Crespo

Serge Dauby

‘Pas de Commentaire’ is opgenomen in de Mediafin studio’s en geproduceerd door Olivier Moch, Sara Vercauteren en Sofie Santermans met de onschatbare technische hulp van Julie Garrigue.

Het gelijknamige boek Geen Commentaar wordt uitgegeven door Pelckmans.