Boris Cruyssaert beantwoordt als woordvoerder van Sensoa al 23 jaar vragen van journalisten over alles wat met seksualiteit te maken heeft. Aan aandacht heeft Sensoa geen gebrek. Maar vaak is communiceren over seksualiteit toch een mijnenveld, vooral omdat de zeden doorheen de tijd veranderen en je dus steeds vinger aan de pols moet houden.

“Het apenpokkenvirus was het laatste dat op mijn bord lag. Communiceren hierover naar de juiste doelgroep (mannen die seks hebben met mannen) was cruciaal. Maar hoe doe je dat zonder te stigmatiseren? Daar worstelden we wel mee. Tot mijn baas met de zin kwam: Als het brandt in de haven van Antwerpen, ga je niet de hele provincie onder water zetten. Hij had gelijk uiteraard.”

Boris Cruyssaert

Boris vertelt in de podcast ook eerlijk over die keer dat hij door het stof is moeten gaan als woordvoerder. “Ik heb ooit commentaar gegeven op een geval van grensoverschrijdend gedrag. Of althans dat leek zo. Mijn zinnetje: ‘ik kan niet ingaan op deze concrete zaak maar in het algemeen geldt…’ was uit de reportage geknipt waardoor het leek dat ik me met een concrete zaak inliet. Dat heeft toen veel stof doen opwaaien en dat stof is pas gaan liggen toen ik een persbericht uitstuurde met als titel ‘Sensoa zegt sorry’. Er worden vaak veel kansen gemist om excuses aan te bieden.”

“Boris is door zijn jarenlange ervaring bij Sensoa een echte woordvoerder-expert geworden. Veel respect voor hoe hij altijd sereen en gedegen communiceert over gevoelige thema’s en hoe hij mee evolueert met de tijdsgeest.”  

Sara Vercauteren, managing director Bepublic Group

De verhalen van Boris Cruyssaert en zijn 3 ultieme woordvoerderstips kan je hier beluisteren of via:
De Tijd Connect
– de app van De Tijd
– je favoriete podcastapp

Meer tips zijn te lezen in het boek ‘Geen Commentaar’ van Sara Vercauteren.