Eric Laureys is woordvoerder bij werkgeversorganisatie VOKA. Hij startte zijn loopbaan als journalist en werkte ook achter de schermen van de politiek.

“Van journalist naar woordvoerder in de politiek was wel een interessante ervaring. De politieke wereld vind ik boeiend. En toen ik er ging werken was het echt alsof het doek opent en je de coulissen ziet.”

Eric Laureys, woordvoerder bij VOKA

Eric houdt ervan om persoonlijke relaties op te bouwen. “Lunchen is en blijft ontzettend belangrijk om goede relaties op te bouwen. Ik probeer onze algemeen directeur ook regelmatig mee te nemen naar zo’n lunches. Niet alleen die met journalisten, maar ook die met opinion leaders bijvoorbeeld. Zij zetten namelijk mee de toon.”

VOKA slaagt er vaak in om snel met standpunten te komen en er heel wat media aandacht voor te krijgen. Eric legt uit hoe dat komt: “Elke maandagochtend hebben we een overleg met de woordvoerder, CEO, directeurs. We bekijken dan wat er in de komende week relevant kan zijn en we bereiden daarover al proactief wat standpunten voor. Zo zijn we vaak eerst met onze reactie.”

“Ik leerde Eric kennen als een uiterst professionele woordvoerder die misschien niet vaak in beeld komt, maar achter de schermen aan veel touwtjes trekt. De natuurlijke manier waarop hij met journalisten afspreekt en omgaat en zijn proactiviteit maken dat hij VOKA op een interessante manier kan positioneren.” 

Sara Vercauteren, managing director Bepublic Group

De verhalen van Eric Laureys en zijn 3 ultieme woordvoerderstips zijn hier te beluisteren, via De Tijd Connect (app + site tijd.be/geen-commentaar) of via je favoriete podcastapp.

Meer tips zijn te lezen in het boek ‘Geen Commentaar’ van Sara Vercauteren.

Benieuwd naar tips van Franstalige woordvoerders? Luister nu ook naar Pas De Commentaire.