Financiële Communicatie

Binnen Bepublic Group is Befirm gespecialiseerd in financiële en corporate communicatie. De senior consultants van Befirm begeleiden tientallen nationale en internationale financiële spelers in hun externe communicatie in België, Nederland en Luxemburg. Deze gestroomlijnde communicatie resulteert in vele, al dan niet exclusieve, interviews met het leadership van deze klanten in de belangrijkste Tier 1 media. Het zorgt ervoor dat Befirm voor deze media het geprefereerde aanspreekpunt is voor diepgaande inzichten in de financiële wereld. Voor elk van deze klanten zorgt Befirm een op maat afgestemde uitrol van de strategische communicatieplannen.

Bespreek je graag hoe we jou kunnen ondersteunen met je financiële communicatie? Contacteer ons gerust.

Waar kunnen we je bij ondersteunen?

  • Communicatie over fondsenbeheer
  • M&A-communicatie
  • Communicatie over resultaten
  • Storytelling
  • Factsheets
  • Jaarverslagen
  • Beursgangscommunicatie
  • Nieuwsvideo’s & podcasts (bv over kwartaalcijfers)
  • Perscommunicatie in de Benelux
  • Social media ondersteuning

Cases

Flossbach Von Storch

Context

Het Keulse Flossbach von Storch is één van Duitslands toonaangevende boetiek-investeringsmaatschappijen. Hun leidmotief om steeds “consequent onafhankelijk” te zijn zorgt ervoor dat hun opinies, analyses, observaties en investeringen vaak uniek en misschien wel tegendraads zijn, maar wel steeds succesvol. Ook van hun PR-partners vragen ze een unieke, doch kwalitatieve aanpak, waarbij de kwaliteit van de artikelen steeds primeert boven de kwantiteit.

Aanpak

Gezien Flossbach von Storch anders is dan de anderen, worden er hier geen grote, internationale media-evenementen georganiseerd, maar wel exclusieve 1-on-1 bezoeken aan het hoofdkwartier in Duitsland voor de belangrijkste media, waarbij één journalist de mogelijkheid krijgt om een hele dag te praten met oprichters Bert Flossbach en Kurt von Storch alsook de belangrijkste portfolio managers.

Baillie Gifford

Context

De Schotse investeringsmaatschappij Baillie Gifford wilde een grotere voet aan wal krijgen op continentaal Europa. Hiertoe werd een Benelux-kantoor geopend in Amsterdam, en werd aan Befirm de opdracht gegeven ervoor te zorgen dat de aanwezigheid van Baillie Gifford in de Benelux de nodige aandacht kreeg bij de belangrijkste financiële media, en bij uitbreiding voor impact zou zorgen bij de geviseerde klanten van Baillie Gifford.

Aanpak

Behalve unieke investeringsstrategieën heeft Baillie Gifford ook toegankelijke partners die graag, duidelijk en op een eigengereide manier tekst en uitleg geven bij het succes van het bedrijf, een plus die media graag benutten. Het resultaat: een uitgebreide cover story in De Tijd en L’Echo leidde prompt tot veel awareness en interesse bij de andere Tier 1 media.

Saxo Bank

Context

Saxo als merk is nog te weinig gekend in België.

Aanpak

Saxo beschikt over een team van sterke marktstrategen, met een eigenzinnige visie op de financiële markten. Op het einde van elk jaar geven die hun “Waanzinnige vooruitzichten” voor het volgende jaar. Befirm stelde voor om rond de waanzinnige vooruitzichten een persconferentie met de Chief Investment Officer van Saxo te organiseren, als onderdeel van een bredere PR-campagne rond het onderwerp.