Vastgoedcommunicatie

Een succesvol vastgoedproject staat of valt bij goede én tijdige communicatie. We hebben bij Bepublic Group specifieke expertise in vastgoedcommunicatie onder de noemer Bereal. We bekijken samen wat er leeft in de buurt en brengen die informatie helder naar buurt, stakeholders én de pers. Buurtkrant, infomoment, website, persbericht? We gooien alles in de strijd om samen draagvlak te creëren voor je project. Ook bij andere mijlpalen helpen we je met een uitgebouwde PR-strategie. Vergunning op zak? Een eerstesteenlegging, een meiboomplanting of een verhuis naar een nieuw gebouw? Of een ander belangrijke mijlpaal? Bij ons ben je aan het juiste adres om je vastgoedproject via de juiste kanalen naar de juiste stakeholders te brengen.

Bespreek je graag hoe we jou kunnen ondersteunen met je vastgoedcommunicatie? Contacteer ons gerust.

Waar kunnen we je bij ondersteunen?

  • Mediarelaties
  • Persmomenten
  • Lokale stakeholderanalyse
  • Buurtcommunicatieplan
  • Participatietraject
  • Contentcreatie (video’s, flyers, website, podcast, …)
  • Social media ondersteuning

Cases

Dewaele

Context

Naar aanleiding van de stijgende prijzen en de schaarste aan kwalitatieve woningen op de huurmarkt pitchen we Voorzitter Filip Dewaele als huurexpert bij het politieke duidingsprogramma De Zevende Dag om hierover in debat te gaan. Tijdens de uitzending gaat hij in debat met onder meer Vlaams minister Matthias Diependaele.

Aanpak

In de dagen en uren voorafgaand aan het debat voorzien we continue begeleiding en overleg onder meer in de vorm van een uitgekiende Q&A en een uitgebreide adviesnota. Hierdoor is Filip perfect op de hoogte van de standpunten van zijn collega-tafelgasten en goed voorbereid voor het debat.

Bekaertsite Hemiksem

Context

Een consortium wil de oude Bekaertsite in Hemiksem herontwikkelen. Bodemsanering en ontbossing zijn hierbij twee belangrijke en gevoelige elementen waarover de pers en de buurt correct geïnformeerd moet worden.

Aanpak

We werken een strategisch communicatieplan uit en voorzien de nodige begeleiding en coaching hieromtrent. Daarnaast ondersteunen we de organisatie van de buurtinformatiemomenten en de volledige persaanpak tijdens het ontwikkelingstraject.

Nextensa

Context

Ontwikkelaar en investeerder Nextensa wil een strategisch voorbereide perscommunicatie voeren over hoe de transformatie van de Tour & Taxis-site in de laatste fase komt. De kernboodschap is dat de ontwikkeling op de site een internationaal voorbeeldproject is.

Aanpak

We organiseren een persconferentie voor Nederlandstalige en Franstalige journalisten en stakeholders. Na afloop verspreiden we een uitgebreid persbericht. Daarnaast zorgden we voor de buurtbriefings en organiseerden we een aantal opvolgmomenten met de media om hen op de hoogte te houden van de evoluties op de site.

Van Roey Vastgoed

Context

Van Roey Vastgoed lanceert een nieuw concept om nieuwbouw haalbaar en bereikbaar te maken voor wie op zoek is naar een nieuwe woonst. Ze willen hiermee de nationale media halen.

Aanpak

We schrijven een nieuwswaardig persbericht, bereiden een uitvoerige Q&A voor en pitchen de media, zowel nationaal als regionaal, voor een persmoment. Daar zetten de nieuwe term ‘splitskopen’ in de markt aangevuld door duidelijk cijfermateriaal en de nodige duiding over het verschil tussen haalbaar en betaalbaar. Het persbericht wordt daarna breed verspreid en opgevolgd.

ERA

Context

Bij het begin van elk jaar kijkt vastgoedmakelaar ERA terug op de evoluties in de Belgische huizenmarkt aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwde en datagestuurde barometer.

Aanpak

We bekijken samen met professor Sven Damen (UA) de opvallendste tendensen en bepalen zo de nieuwswaardige invalshoeken. We organiseren een persconferentie en briefen alle relevante media. Als uitloper organiseren we een ronde tafel over de toekomst van huisvesting waarin CEO Johan Krijgsman, Vlaamse Minister Matthias Diependaele en de Vlaamse bouwmeester Eric Wieërs in debat gaan.