Reputatiemanagement

Wat vindt het grote publiek van je bedrijf? Wat is de perceptie van de media? Hoe denken sectorgenoten over de toon waarmee je communiceert? Allemaal vragen waar we samen met jou een antwoord op zoeken. Of je nu wil weten met welke expertises je best naar buiten treedt, dan wel in kaart wil brengen hoe je stakeholders je bedrijf bekijken. Onze ambitie is duidelijk: je bedrijf krachtig profileren. We ondersteunen je ook bij het uitbouwen van de interne communicatie. Want je medewerkers zijn je belangrijkste ambassadeurs.

Bespreek je graag hoe we jou kunnen ondersteunen met je communicatieplannen? Contacteer ons gerust.

Waar kunnen we je bij ondersteunen?

  • Workshop thought leadership
  • Communicatieplan
  • Reputatieanalyse
  • Stakeholdermapping
  • Stakeholderoverleg en rondetafels
  • Personal branding
  • Contentcreatie (video’s, podcast, vodcast, …)
  • Social media ondersteuning
  • Interne communicatie ondersteuning

Cases

Striktly Business Software

Context

CEO Stéphanie Ouachan wil haar SaaS-bedrijf Striktly meer naamsbekendheid geven bij KMO’s, CFO’s en accountants en zowel de reputatie van haar bedrijf als haar personal branding opbouwen.

Aanpak

We profileren het corporate verhaal van Striktly en CEO Stéphanie Ouachan als ondernemer, opiniemaakster en thought leader op vlak van diversiteit en gelijkheid op de werkvloer. Dit door onze begeleiding op vlak van mediarelaties, creatie van nieuwsverhalen en het maximaliseren van de eigen sociale media en sprekers- en netwerkmogelijkheden. Onze aanpak wordt beloond met een zilveren BORA (Best of Reputation Awards).

Torfs

Context

Wouter Torfs geeft na 33 jaar als CEO van Schoenen Torfs de fakkel door aan zijn nicht Lise Conix. De overdracht moet een officieel en symbolisch moment worden.​

Aanpak

We bereiden Lise Conix voor op deze communicatie en zorgen voor een doorgedreven personal branding training. We organiseren een persconferentie in een winkel waar Wouter Torfs de ‘schoen’ letterlijk doorgeeft aan Lise en zorgen voor de juiste perscommunicatie. In de aanloop zorgen we voor (dubbel)interviews in de kranten en reportages op televisie. Onze aanpak wordt beloond met een bronzen BORA (Best of Reputation Award) in de categorie ‘CEO Positioning & Thought Leadership’.

Special Olympics

Context

Special Olympics is méér dan een sportorganisatie. Ze streven naar een inclusieve maatschappij. Dat doen ze op verschillende niveaus, ook in het onderwijs. Daarvoor lanceren ze een speciaal lespakket dat kinderen leert over mensen met een verstandelijke beperking.

Aanpak

We zorgen voor een à la carte-aanpak bij de pers en laten journalisten de eerste les van een Special Olympics-atleet bijwonen. We werken een relevant persbericht uit dat het initiatief volledig uitlegt en zetten een meer inclusieve maatschappij op de agenda.

Telenet

Context

Alle Belgische zendergroepen slaan de handen in elkaar en introduceren een aangepast tv-reclamemodel voor opnames en Terugkijk TV. Telenet is de eerste telecomspeler om het model te integreren.​

Aanpak

We werken aan een breed draagvlak. We brengen alle stakeholders samen en spreken 1 aanpak, 1 boodschap, 1 woordvoerder, 1 Q&A af. Ook de minister van media en media-experten worden proactief betrokken. ​Onze aanpak wordt beloond met een gouden en bronzen BORA (Best of Reputation Award).